Elektrisch rijden


Heb je er wel eens over gedacht om elektrisch te gaan rijden? Het heeft een aantal voordelen: ten eerste natuurlijk dat het beter is voor het milieu om elektrisch te rijden, maar er zijn ook financiële voordelen: je betaalt minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine.


Dus het milieu wordt minder belast doordat jouw auto geen CO2 uitstoot, geen stikstofoxiden en geen fijnstof produceert. Ook draagt de elektrische auto niet bij aan de uitputting van fossiele brandstoffen.Daarbij komt nog dat een elektrische auto geen geluidshinder veroorzaakt, een voordeel dat iedereen die regelmatig op de snelweg vertoeft zal kunnen waarderen.


De overheid wil het elektrisch rijden dan ook stimuleren, zij wil een plan opstellen om het elektrisch rijden voor de particuliere markt bereikbaar en aantrekkelijk te maken. Op dit moment levert het in ieder geval al belastingvoordeel op. Je kunt jezelf nog extra geld besparen als je zonnecellen op het dak hebt geplaatst, dan kun je  daarmee je auto opladen, wat nòg minder kost.


Een nadeel van de elektrische auto is de aanschaf. De kosten daarvan zijn aardig wat hoger dan die van een vergelijkbare brandstofauto. Dat komt door de productie van de batterij. Het is een high-tech pakket waar op dit moment nog een behoorlijk kostenplaatje aan hangt.Wel wordt verwacht dat die prijs in de komende 10 jaar flink zal dalen, maar op dit moment zijn de aanschafkosten van de EV het grootste nadeel.


Wat ook nog onduidelijk is, is hoeveel de auto oplevert bij de tweedehands verkoop. Maar het internet zou daar een indicatie van kunnen geven: daar zou je de taxatiewaarde kunnen achterhalen. In ieder geval lijkt de elektrische auto veel te beloven voor de toekomst.

Contact


Esstraat 10


7511 BR Enschede


053-8200945


swipebuck.com

Copyright © 2015 door swipeback.com- Alle rechten voorbehouden.